Tuesday, December 16, 2008

Fietsen op Bonaire

OK bij Bonaire denk ik ook niet meteen aan fietsen. Maar het kan en het is prachtig!
Ik heb twee rondjes die echt schitterend zijn en die bovendien makkelijk aan elkaar geschakeld kunnen worden waardoor je een mooie afstand van 81 km kan fietsen.
Vandaag op 16 december, mijn verjaardag, ben ik richting Lac Goto gegaan. Schitterend. En bovendien prima klimmetjes. Lekker steil! Check flickr voor meer foto's.
Het was bij Karpata dat ik een groep dolfijnen zag zwemmen. Schitterend gezicht. Daarna volgde een kort maar zeer steil klimmetje eenmaal boven, liet Lac Goto zich weer van een fenomale kant zien. Het licht, het water, silhoueten van flamingo's. Het was tijd voor een korte stop. Even van dit uitzicht genieten!
De andere route, langs de zoutpannen, is al even schitterend. Geen steile klimmetjes maar wel een enorme bak wind. Nieuw element: overstekende krabben. Ik kon hem net op tijd ontwijken. Bedacht mij wel dat het een originele manier van lek rijden zou zijn.
Bonaire heeft de mogelijkheid om een lekker te kunnen racen, wel in ochtend of laatste uurtje daglicht, anders is de zon echt te fel!

No comments: