Saturday, October 25, 2008

Zandvoort


Afgelopen donderdag mijn verstandskiezen aan de linkerkant laten verwijderen. Vrijdag was het echt even niet te harden. Dikke wang (overigens nog steeds) en best veel pijn. Kauwen lukt nog niet zo heel goed met rechts, laat staan met links. Vandaag prachtig weer. De ochtend gestart met macaroni. Want ja, koolhydraten en geen brood kunnen eten, je moet toch wat ;-)
Fietsen ging lekker. Gemiddeld 33km/p.u. Heen behoorlijke wind mee. Terug redelijk gemiddelde kunnen behouden. Onderweg had ik ontbijtkoek mee, dat ging erg langzaam naar binnen. Ik had als ik was voorbereid natuurlijk ook van die gelletjes kunnen kopen. Anyways, ik heb genoten van het mooie weer ! Dat had ik wel ff nodig na 3 dgn binnen zijn.

Friday, October 24, 2008

Ewoud de Groot

Als vervolg op mijn blogbericht " kunst aan de muur" wil ik even aandacht besteden aan kunstenaar Ewoud de Groot.
Al googlend kwam ik zijn werk tegen en ik vind het prachtig. Misschien dat ik iets van deze kunstenaar aan mijn muur moet hangen. Het verveelt na een half jaar nog steeds niet.

Kunst aan de muur

Er komt een tijd dat je die kunst posters niet meer ingelijst aan je muur wil hebben. Ja, tenzij je zelf bij de betreffende tentoonstelling bent geweest. Ik ben groot fan van het werk van Edward Hopper. Ik heb jarenlang, echt jarenlang, met heel veel plezier en kijkgenot een poster van zijn werk ingelijst aan de muur gehad.
Nu vind ik dat dat niet meer kan. Ik vind overigens dat Ikea kunst sowieso niet kan. Dan kan de muur beter nog even kaal blijven. Hoe bepaal je wat je aan de muur wil en hoe weet je dat het je niet gaat vervelen?

Hoe herken je een wielrenner als die niet op de fiets zit?

De wereld van het wielrennen is groots en meeslepend. Ik ben slechts een op afstand staande toeschouwer. Opvallende observatie is dat je wielrenners, als ze niet in tenue op de fiets zitten, herkent aan het gebruik van 1 typisch woord. Een woord dat je niet veel mensen hoort bezigen als zij zich omkleden, optutten, opdirken of even klaar maken. Ik heb het hier over het woord " SOIGNEREN". Prachtig woord. Een goed wielrenner vertoond zich gesoigneerd op de baan. Strak in het pak, glad geschoren, matching overschoentjes aan, kleur coördinatie, geen geflapper. Strak. Alles uiterst strak. Mensen die dit woord gebruiken hebben iets met wielrennen. Die stelling durf ik best te poneren. Ik wist niet dat Matthijs van Nieuwkerk aan wielrennen deed. Totdat ik hem vorige week vrijdag het woord hoorde gebruiken. Het octet cellisten kwam op. Matthijs: Dat ziet er gesoigneerd uit! Prachtig! Na enig checkwerk kwam ik in een VARAgids de column van Matthijs tegen, hij fietst! Een lastig bochtje op een niet nader te noemen dijkje. Bovendien kunnen we ook wel stellen dat Matthijs er elke werkdag gesoigneerd bij loopt. Tot op de manchetknopen toe.

Monday, October 20, 2008

DWDD


Afgelopen vrijdag opname bijgewoond. Was gezellig. Muziekje van Wilson Picket voordat de uitzending begint. Laatste keer in een opname studio was voor mij bij de film van ome Willem. Tijdje geleden dus. Voor Marinka niet zo heel lang geleden. Als expert op het gebied van game research was zij al een aantal keer te gast bij verschillende tv programma's. Wie weet volgende keer te gast bij Matthijs ;-)
Leuk, voor herhaling vatbaar.

Wednesday, October 8, 2008

2 keer lek

Nou zeg, twee keer in 1 korte rit een lekke achterband!!! En jawel, regen!
Pech zeg. Gelukkig niet al te lang staan klooien en toch fietsend thuis gekomen. Vandaag nieuwe buitenbanden gekocht. Vouwbanden wel te verstaan. Achterwiel is net gedaan, straks nog even voorband doen.

Monday, October 6, 2008

Droog weer!

Vandaag weer lekker gefietst! 50 km jawel richting Zandvoort, prachtig die duinen! Het was alleen iets sneller donker dan ik dacht. Volgende keer iets reflecterends aan.

Herfst in het Haagse Bos


Het Haagse bos, altijd mooi. Vlak voordat ik weer een werkdag begin geniet ik nog snel van een park dat aan een bos doet denken.
Deze foto moest ik maken. Wat een prachtig licht!

Ach gut

Saturday, October 4, 2008

Fietsen fietsen weer naar Zandvoort

Vandaag weer lekker kunnen fietsen buiten. Heen windje mee, ging wel erg gemakkelijk. Terug daarentegen! Jeetje wat een wind. Wel blij dat ik mijn windjack aan had. Ook vandaag vond ik het moeilijk om te bepalen wat ik aan moest doen. Ik heb gekozen voor langebroek, zweethemd, zweethemd lange mouw en daarover het windjack. Op zich was dat wel okee. Alleen dat windjack ademt niet voldoende. Het wordt dus nat. Verder bleef ik op de huid wel redelijk droog vanwege de zweethemden.
armstukken passen mij niet goed. xs zakt ook af en je blijft dan zo'n stom randje arm zien tussen mouwtje van mijn shirt en het armstuk. Op de fiets zie ik gasten van die lange mouwen shirtjes hebben. Misschien moet ik eens naar zoiets kijken.